Festival plný jídla, lidí a deště.
Nicméně cestou do Prahy, jsme se s delegací vypravili ještě do IKEy, kde jsme se vybavili deštníky
(a dalšími momentálně potřebnými předměty). Využili jsme jich již při cestě z IKEy k autu, pršelo vcelku vydatně. Ovšem když jsme zaparkovali pod Královskou zahradou a nad námi bylo azuro, deštníky jsme nechali v autě, žádné příznaky strašící před deštěm jsme nezpozorovali.
Po hodince jsme se museli sami sobě vysmát, když začalo pomalu ale jistě poprchávat a postupně pěkně pršet. Nejsme z cukru, přežili jsme, žádný strachy.
Myslela jsem si, že když se PFF koná v Královské zahradě, tak se lidi krásně rozprostřou po celém areálu a vyhneme se frontám a nějakým tlačenicím. Víte, co znamená "myslet"? :)
Přesuňme se ale k jídlu. Čekání ve frontě jsme si zkrátili díky výpravě části delegace do blízkého stánku.
V rámci KENWOOD COOKING SHOW jsme tedy ochutnali
Tagliolini s jehněčím ragú a estragonem
Pak jsme konečně vystáli frontu a dali si menu
U EMY DESTINNOVÉ
Předkrmem bylo
Jelení carpaccio s liškami a salátem
Greater Omaha Black Angus ribeye s bramborovo-křenovým purée
Pěna z bílé čokolády s vanilkou a marinovanými višněmi v portském víně
Poslední část ze zakoupeného menu. Sladká tečka byla tím nejlepším chodem.
YASMIN HOTEL, NOODLES
Marinovaná treska kabeljau se salátem z rajčatových jadérek, dresink z hlávkového salátu
Tak tohle jídlo bylo moc dobré. Treska fajnová, ale ten salátek byl skvělý, měl úžasnou chuť.
RADISSON BLU HOTEL, ALCRON
Vyzrálé hovězí z Jelcových Lhotek s cizrnovou kaší a pečenou karotkou
Achjo, to bylo tak strašně moc dobrý! Šťavnaté masíčko, skvělá kaše, mrkvička... Bezkonkurenční prostě.
Paulus v tom fakt umí chodit.
Makronka z hustopečských mandlí
Absolutně dokonalá pistáciová makronka. Och božínku, slastný to okamžik.
V ZÁTIŠÍ
Indické kuře, šafránová rýže, makhani rajčatová omáčka a zeleninová omáčka raita
Kari, prostě kari. Kuře bylo šťavnaté, hrozně dobře udělané, ale ničím to nepřekvapilo. Dobrou volbou byla údajně omáčka raita, jejíž nakyslost se skvěle hodila ke zbytku jídla.
CHATEAU ST. HAVEL
Krém z pečených jeruzalémských artyčoků s vaječným ořechovo-bylinkovým svítkem,
brambůrkou a lanýžovým olejem
brambůrkou a lanýžovým olejem
Polévka byla moc dobrá. Všechno se pěkně nakombinovalo, chuťově to moc pěkně ladilo. Pitomá brambora, řekli byste si, ale krásně se tam hodila a kdyby tam nebyla, nebylo by to tipťop. Promyšlené, hmm.
Pečené filátko z candáta na rizotku se sýrem cottage a mělnickým chřestem,
slámou ze sladkých brambor a makovým olejem
slámou ze sladkých brambor a makovým olejem
Z ryb jím většinou jen lososa a tresku, a když jsem megalíná tak "rybí" prsty, protože prostě nemají kosti. Candát sem tam občas kostičku měl, což už tak prostě bývá, ale mě to prostě dokáže otrávit.
Za to ale candát nemůže, že... ale chutnal mi. Rizotko bylo také chutné, ale uvítala bych o malilinko měkčí zrníčka rýže. Chřest se k tomu skvěle hodil a byl připravený úplně akorát.
Za to ale candát nemůže, že... ale chutnal mi. Rizotko bylo také chutné, ale uvítala bych o malilinko měkčí zrníčka rýže. Chřest se k tomu skvěle hodil a byl připravený úplně akorát.
Malinový cheesecake s pekanovými ořechy, rebarborovou omáčkou a javorovým sirupem
Tak tohle byla úžasná záležitost. Celé to bylo tak skvěle jemné a mňam. Jen si mohli nechat ten svůj zvadlý kvítek šeříku.
ANGUSFARM
Angus tatarák dochucený cognacem a šalotkou na topince z farmářského chleba
Tataráček byl skvělá záležitost. Byl velmi dobře dochucený, topinka křupavá. Mňami.
Moc se mi líbil doprovodný program kubánského baru LA CASA DE LA HAVANA VIEJA. Místní to tam rozjížděli ostošest, že jste se občas přistihli, jak si podupáváte do rytmu hudby, a navozovali dobrou náladu, ať jste chtěli nebo ne.
Tak a všechno zabiju fotkou mého posledního pokrmu dne. Byla jsem tak nenažraná (ano, doslova), že jsem si cestou domů musela v metropoli koupit hranolky a Chickenburger. Ámen.
Navštívili jste taky PFF? Co vám zachutnalo nejvíce? A co nejmíň? :)
wáu!
OdpovědětVymazatNebyla jsem tam, ale příště se tam rozhodně vydám! :)
OdpovědětVymazatTo vyzrálý hovězí vypadá úžasně! :)
Alcron byl vážně úžasný, celkově jsem byla ale trochu zklamaná a moc jsem si to neužila :(. Přišlo mi to takové, já nevím. Nebyla to pohoda, klídek (a tabáček).
VymazatJak tak ctu ty reporty, ani me tolik nemrzi ze mi to nevyslo a jsem rada za SFF v Brne. Sice je tam toho pochopitelne min, ale nikde se netlacis a je to takovy na pohodu. Kazdopadne ta makronka vypada fakt naprosto dokonale a nejvic se mi libi ten posledni cheesecake. Ale uz jsem to nekomu psala, pripadaji mi ty porce oproti SFF strasne velke, ze se z toho clovek mozna i docela najedl, ne?
OdpovědětVymazatKdyž jsem byla na PFF, tak mi přišlo, že ty porce jsou malý. Na druhou stranu bych asi měla zohlednit to, že jsem tam měla ještě pomocnýho strávníka. Kdybych měla jíst asi všechno sama, tak to nedávám (nebo já vlastně jo, ale byla bych nacpaná), ale pokud nejsi milionář, tak by sis toho stejně nedala dvakrát tolik, však víš, úplně za pár kaček to taky nebylo. :)
Vymazat